Tilbage til forsiden
Vine Hedvin Spiritus Øl Mjød Kaffe The Delikatesser Gavekort Erhverv Arrangementer Rengøringsprodukter Jule Kalender
 
Odin - 1. Côtes de Bordeaux, 2005

Det har fra starten været vores mål at skabe den bedst tænkelige vin - efter et nyt og anderledes produktionsprincip - uden at vi har ladet os begrænse af økonomien. Vi går ikke på kompromis.

Vinmarken
Vores vinmark er ikke særlig stor, faktisk kun i alt 0,48 hektar fordelt på 3 små parceller. Marken ligger i 1. Côtes de Bordeaux, og ejes af Château Suau, der siden 1986 har været drevet og ejet af den progressive Monique Bonnet.

Druerne
I marken har vi 3 druesorter. Cabernet Sauvignon, hvor vinstokkene er 23 år gamle. Merlot med en alder på 12 år samt 43 år gamle vinstokke med Cabernet Franc.

Høsten
Den 24. september 2005 høstede vi Merlot under de mest perfekte forhold der er set i mange år. Den 10. oktober Cabernet Franc og den 17. oktober Cabernet Sauvignon. I hele høstperioden var vejret enestående. Hele høsten er blevet foretaget med håndkraft. Da vi høstede Merlot havde vi aktiveret ikke mindre end 50 mennesker samtidig.

Produktionen
Selve produktionen adskiller sig væsentligt fra traditionel produktion af en god Bordeauxvin. Den vigtigste forskel ligger i, at vi arbejder med vinen i ét og samme fad hele vejen igennem processen. Ikke de traditionelle 225L fade, som Bordeaux er kendt for, men specielbyggede 400L nye franske egefade. Disse fade har vi fået specielbygget hos bødkeren Sylvain i Libourne (St-Émilion). Både 1. gæringen (den alkoholiske gæring) og 2. gæringen (den malolaktiske gæring) er foregået på de samme nye egetræsfade, som vinen efterfølgende lagres på i min. 12 måneder.
Dernæst er produktionen meget lille (vi regner med at slutte op med 2.400 flasker). Med så lille en produktion har det været muligt at være ekstra varsom i markerne i vækstfasen, og ekstremt selektiv i høstfasen. Kun de bedste druer fra de bedste klaser har fundet vej til vinen.

Fadlagringen
"Odin" er nu faldet til ro og ligger i kælderen på Château Suau. For at producere ca. 2.000 liter vin har vi anvendt 15 fade af 400L. Vinen skal i de kommende 12 måneder omstikkes 2-4 gange.

Assemblage
Sammenstikningen af de tre forskellige druetyper vil foregå i foråret 2007. Her træder vi for alvor ind på scenen og det er vores fulde ansvar at sammensætte den endelige blanding. Herefter tappes vinen, og får lov til at lagre endnu ca. et halvt år i kælderen, inden den forlader slottet.

Årgangen
Vores første årgang bliver 2005, der generelt for Bordeaux vurderes til at blive en af de allerbedste i mange år. Igennem de efterhånden mange år vi har haft vores gang i Bordeaux, har vi aldrig set så perfekte druer i september måned. Ikke kun i vores lille parcel, men i hele regionen.

Indpakningen
Indpakningen betyder reelt intet, men heller ikke her går vi på kompromis. Vinen vil blive tappet i tunge Bordeauxflasker og pakket i 6 stk. liggende trækasser.

Levering
Vi forventer vinen til Danmark i løbet af september måned 2007. Herefter vil du kunne afhente de gode flasker hos din vinhandler.

Prisen
Tja, når man er så kompromisløs som vi er i denne produktion, løber udgifterne lidt op. Men vi syntes nu alligevel at prisen er fair: kr. 225,- pr. flaske, hvis du køber den i "forsalg". Når den til sin tid står på din vinhandlers hylde, bliver prisen 285,-

Bestilling
Der bliver maksimalt 2.400 flasker, og det ville glæde os meget, hvis du var interesseret i at købe en flaske eller to. Bestil nu, så venter der dig en spændende oplevelse i september måned 2007.

Ole Andreasen & Lars Gregersen
Hobby-winemakers

Pris: DKK 349.75 pr.fl.
Bestil:fl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.

Vis alle varer:
Bordeaux
 
Jernbanegade 36 - 4690 Haslev - Telefon 56 39 70 45 - Email: info@toenden.dk
CVR-nr. 38050141