Tilbage til forsiden
Vine Hedvin Spiritus Øl Mjød Kaffe The Delikatesser Gavekort Erhverv Arrangementer Rengøringsprodukter
 
Årets Vinhus - Domaine Olivier Hillaire, Côtes du Rhône 2009 - Vielles VignesKåret som Årets Vinhus - Udvalgt af professionelle danske vinhandlere

En helt suveræn Côtes du Rhône, der nok er blandt de allerbedste i hele appellationen i denne prisklasse. En vin, som er særdeles velegnet til kraftige danske kødretter. Simpelthen en vinoplevelse udover det sædvanlige!

Châteauneuf du Pape producenten - Olivier Hillaire - har på få år opnået en næsten kultagtig status i den sydlige ende af Rhônedalen. Han var tidligere, i samarbejde med ønologen Philippe Cambie, ansvarlig for vinfremstillingen på Domaine des Relagnes, og da slottet blev solgt i 2006, købte Olivier Hillaire 20% af ejendommens vinmarker, for at starte egen produktion. Markerne er fordelt med 4,5 ha. i Châteauneuf du Pape og 5 ha. i appellation Côtes du Rhône. Han har bevaret venskabet med Philippe Cambie, og sammen producerer de i dag vine, der banker på i den absolut øverste ende af skalaen i hele Rhônedalen.

Côtes du Rhone - Vielles Vignes
Olivier producerer denne vin af druer fra de ældste vinstokke i hans parceller. Vinen er en komposition af de ædle Rhônedruer Grenache (50%), Syrah (40%), Cinsault (5%) og Carignan (5%). Druerne sorteres grundigt, og der foretages `pigeage´, for at udtrække maksimalt kraft, saft og farve fra druerne. Syrah druerne vinificeres særskilt, og lagres efterfølgende på franske egefade. En super sværvægter af en Côtes du Rhône. I en blindsmagning ville de fleste vineksperter vurdere vinen som en 1. Cru Rhône.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til de mest kraftige og krydrede kødretter, eksempelvis flæskesteg, andesteg, lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

Pris: DKK 104.75 pr.fl. 75 cl.
Bestil:fl. 75 cl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.

Vis alle varer:
Rhône
 
Jernbanegade 36 - 4690 Haslev - Telefon 56 39 70 45 - Email: info@toenden.dk
CVR-nr. 38050141