Tilbage til forsiden
Vine Hedvin Spiritus Øl Mjød Kaffe The Delikatesser Gavekort Erhverv Arrangementer Rengøringsprodukter
 
Clairette de Die Bio

Appellation
A.O.C Clairette de Die


Drue - Økologisk dyrket hos certificeret vinbonde
25% Hvid Clairette
75% Muscat


Vinification
Méthode Dioise Ancestrale
De økologiske druer presses, og gæringen starter herefter langsomt i rustfri ståltanke. Gæringen reguleres via nedkøling til 0° og stoppes, inden det naturlige sukkerindhold helt er omdannet til alkohol. Denne del af processen varer én til to måneder. Den endelige gæring fortsætter på flaske på druernes restsukker i yderligere mindst fire måneder under kølige temperaturmæssige betingelser ved omkring 12°. Denne metode giver vinen dens naturlige og fløjlsbløde brus og er således forskellig fra den såkaldte "traditionnelle " champagnemetode, hvor der tilføres både gær og sukker for at igangsætte en anden gæring i flasken. Gæringen stopper naturligt, når vinen har opnået en alkohol % på mellem 7 og 9.


Alkoholpct: 7,5

Karakteristik
Muscat-druen giver denne hvide mousserende vin en fin smag af moden abrikos eller fersken. Hertil kommer den naturlige syre fra Clairette-druen samt appellationens højt beliggende kalkholdige jorde, som gør vinen særlig karakterfuld. Vinens farve varierer fra meget lys til gylden.


Servering
Vinen serveres frisk fra køleskabet og kan drikkes ved mange forskellige lejligheder. Som apéritif og til receptioner er den uovertruffen ikke mindst på grund af den lave alkoholprocent. Den egner sig godt til foie gras, kager og desserter herunder også de syrlige af slagsen som eksempelvis rabarber-tærte eller citronfromage.


Opbevaring
Flaskerne opbevares køligt og mørkt. Vinen bør drikkes ung, hvor den frugtede aroma er optimal.


Pris: DKK 149.75 pr.fl. 75 cl.
Bestil:fl. 75 cl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.

Vis alle varer:
Champagne
 
Jernbanegade 36 - 4690 Haslev - Telefon 56 39 70 45 - Email: info@toenden.dk
CVR-nr. 38050141