Tilbage til forsiden
Vine Hedvin Spiritus Øl Mjød Kaffe The Delikatesser Gavekort Erhverv Arrangementer Rengøringsprodukter Jule Kalender
 
Bodegas Fariña - Gran Colegiata Reserva, 2004

Charme og elegance møder kraft og saft. En på mange måder traditionel Reserva med 18 måneders fadlagring, men samtidig kompleks og elegant. Hvis du forventer en gammeldags oxideret Reserva, bliver du skuffet. Det er slet ikke stilen hos Bodegas Fariña, selvom vinen produceres efter klassiske principper.

Vinen produceres udelukkende af druer fra mere end 70 år gamle vinstokke, der efter vinifikationen lagres på et komplekst mix af nyere og helt nye fade af amerikansk eg. Det giver en vin med masser af spændende aromaer med kirsebær, solbær, sort friskkværnet peber og andre krydderier. Smagen er uhyggelig vedholdende med en meget lang finish.

Den rette ledsager til kraftige kødretter som lam, and, flæskesteg eller vildt.

Gran Colegiata Reserva er en af de mest præmierede Reserva-vine fra hele Toro regionen. Et guldæg i Bodegas Fariñas imponerende portefølje af lutre topvine.

Pris: DKK 189.75 pr.fl.
Bestil:fl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.

Vis alle varer:
Toro

Bodegas Fariña

ariña - ældste og mest velrenommerede ejendom i Toro.
Ingen har vel sat et større fingeraftryk på en hel vinregion end familien Fariña i Toro. Manuel Fariña er pioner og fader til vinregionen samt den drivende kraft i hele regionens moderniseringsproces. Og resultatet er ikke til at tage fejl af. Toro betragtes i dag som en af de mest betydningsfulde vinregioner i hele Spanien, og Bodegas Fariña som et af landets mest betydningsfulde vinhuse.

Toro-regionen har nærmest fået stjernestatus efter at Robert Parker har udråbt området til et af de mest fremtrædende på den iberiske halvø.

Manuel Fariña - en levende legende i Toro.
Manuel Fariña arvede ejendommen af sin far, Salvador Fariña. Han voksede op på ejendommen og gik sine første skridt i de omliggende vinmarker. Som ganske ung blev han fast besluttet på at følge i faders fodspor. Efter færdiggørelsen af vin-studier i Requena, Valencia og Bordeaux vendte han i 1969 hjem for at overtage kontrollen med Bodegas Fariña. Bordeaux havde gjort indtryk på den unge mand, og med udgangspunkt i Bordeaux´ metoder og processer forvandlede Manuel vingården til en kvalitetsdreven ejendom. Han forrykkede høsttidspunktet til september for at nedbringe alkoholniveauet og installerede helt nyt vinifikationsudstyr. Dog forblev han tro mod områdets traditionelle druesort "Tinta de Toro". På et tidspunkt, hvor ingen i branchen havde tiltro til Toro som kvalitetsregion, omdannede han Toro til en DO appellation, og han blev den første præsident for regionen. Som en gestus, og for at overbevise andre om Toros fortræffeligheder, forærede han Vega Sicilia 2 hektar vinmarker. Og det har opmuntret mange andre velrenomerede producenter til at købe marker og producere vin i regionen.
Manuel Fariñas vedholdenhed og konstante promovering af Toro er anerkendt og respekteret længere væk end regionens grænser. Han vil altid stå som regionens fader og fornyer.

Fariñas vinstokke er blandt Europas ældste.
Vinlusen (phyloxera) havde ikke megen succes i Toro. I mange parceller er undergrunden så sandet, at vinlusen ikke kunne grave kanaler ind til vinstokkenes rødder. Og dermed overlevede mange af markerne i Toro vinlusens angreb i 1870-90´erne. Mange af disse vinstokke står stadig den dag i dag. Fariña har således adgang til vinmarker, hvor stokkenes gennemsnitsalder er over 140 år. Enkelte vinstokke er mere end 180 år gamle.

Karakterstærke vine.
Med "Tinta de Toro", der er en nær slægtning til Tempranillo, frembringer Bodegas Fariñas vine, som er kraftige, karakterstærke og typiske for regionen. Med en konstant fokusering på kvalitet bliver resultatet mørke, bløde og velafbalancerede vine med bløde tanniner samt intense og elegante aromaer. Vinene er prisvenlige, og nogle af Spaniens bedste vinkøb.

Tredje generation er undervejs med at tage over.
I dag hedder winemakeren Bernardo Fariña, der er tredje generation. Med Bernardos fortsatte fokusering på kvalitet og de små detaljer, vil han lede Bodegas Fariña mod en meget sikker og succesfuld fremtid.

Wines of Spain skrev:
"Manuel Fariña is one of the most influential Spanish winemakers of the last 25 years"

Wine Spectator skrev:
Manuel Fariña´s sole decision to reduce alcohol levels is the prime factor for the regions current success."

Servering af vinene fra Bodegas Fariña.
Ingen af Fariñas rødvine bør serveres ved en højere temperatur end 17-18g.
Hjemmeside: Bodegas Fariña
 
Jernbanegade 36 - 4690 Haslev - Telefon 56 39 70 45 - Email: info@toenden.dk
CVR-nr. 38050141