Tilbage til forsiden
Vine Hedvin Spiritus Øl Mjød Kaffe The Delikatesser Gavekort Erhverv Arrangementer Rengøringsprodukter
 
Black Bull 40 Years Old Blended Scotch Whisky - 41,9% Cask Strength (Batch 2)

Husk FRI FRAGT
Duncan Taylor & Co. har længe været kendt for at tappe nogle af verdens bedste blended whiskies, og den nye aftapning af Black Bull 40 Years Old er ingen undtagelse.

Farven er ravgylden. Næsen er fed, velafbalanceret med en frisk "woodiness", der viser en stor modenhed. Flere forskellige citrustoner dukke op, lige før sherrynoterne slår igennem. Rosiner, tørrede frugter og mørk chokolade rammer næsen på en yderst behagelig måde.

Smagen føles lækker fed, velafbalanceret og moden

Eftersmagen er lang, delikat med et lille strejf af salte toner. Sikke en dram.

Pris: DKK 4600.00 pr.fl. 70 cl.
NB! pris v/1 fl. 70 cl. kun 3680.00 pr. fl. 70 cl.
Bestil:fl. 70 cl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.


Producenten:
Duncan Taylor & Co. Duncan Taylor & Co.

Produkterne fra Duncan Taylor er "historie på flasker".
Firmaet blev etableret tilbage i 1938 og hurtigt herefter opkøbt af Abe Rosenberg, der var en betydelig spiritusgrossist på det amerikanske marked. Hans helt specielle interesse var rettet mod Skotland og landets enestående whiskyprodukter. Igennem en meget lang årrække opbyggede han et af de største privatejede whiskylagre i Skotland. Der blev opkøbt nye destillater fra en lang række af Skotlands bedst kendte destillerier, og i særdeleshed var interessen rettet mod produkterne fra øen Islay. Ved hans død i 1994 havde han opbygget et lager på mere end 4.000 fade. I en periode på 8 år blev dette lager bestyret af en fond, som Rosenberg og hans hustru havde etableret. Det var svært at finde en køber, der kunne rejse den fornødne kapital til at overtage firmaet. Fonden kontaktede derfor Euan Shand, der skulle finde en potentiel køber. Da Euan fik dannet sig et overblik over lageret og de enestående og unikke fade lageret indeholdt, besluttede han sig for at forsøge at rejse den fornødne kapital til at overtage Duncan Taylor & Co. Det lykkedes i 2002.

Duncan Taylor & Co. har valgt at tappe flere forskellige serier fra det kolossale lager, der betragtes som den mest betydningsfulde Single Malt portefølje i hele Skotland.

Peerless Collection
Hver eneste aftapning i "Peerless Collection" er enkeltfadsaftappet og etiketterne er individualiseret med information om destilleri, region, dato for destillering, fadnummer, fadstyrke, dato for tapning og individuelt flaskenummer. De få fade der udvælges til tapning under navnet "Peerless Collection" er alle individuelt udvalgt af Euan Shand blandt de absolut bedste fade. Aftapningen foretages altid ved fuld fadstyrke (cask strength) uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art.

Rarest of the Rare
De mest sjældne fade, alle fra lukkede destillerier, tappes i serien "Rarest of the Rare". Det er typisk whiskies, hvor Duncan Taylor´s beholdning af fade er blandt de sidste dråber, der findes fra disse destillerier. Fadene er udvalgt af Euan Shand, og kun de absolut bedste kvaliteter når at komme på flaske. Aftapningen foretages altid ved fuld fadstyrke (cask strength) uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. Hele fadets historie kan aflæses af etiketten, der indeholder information om destilleri, region, dato for destillering, fadnummer, fadstyrke, dato for tapning og individuelt flaskenummer.

Whisky Galore
I denne serie aftappes yngre Single Malt whiskies. I Duncan Taylor terminologi er alle whiskies under 20 år yngre whiskies! Whiskyen reduceres til 46% alkoholstyrke og aftapningen foretages uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. I enkelte tilfælde udvælges fade, som tappes ved fuld fadstyrke. Whisky Galore-serien aftappes til ære for den populære fortælling om hvordan en gruppe skotske øboere i 1941 angreb et grundstødt skib, tømte det for 24.000 kasser whisky, og fik det til at forlise.

Battlehill
Battlehill serien er aftapninger af helt unge whiskies under 10 år.
 
Jernbanegade 36 - 4690 Haslev - Telefon 56 39 70 45 - Email: info@toenden.dk
CVR-nr. 38050141